Skip to main content
Bladspenat- och kycklingburgare med gräslöksyoghurt

Bladspenat- och kycklingburgare med gräslöksyoghurt

30 minEasy
266,60 kr
4 portions 32,93 kr per portion
Ett fräsch och nyttigt alternativ till hamburgare

300 gKycklingfile
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
4 pc.Rödbetor Färsk
3 tspSalt
0,5 pc.Lantbröd
150 gFärsk bladspenat
1 pc.Gräslök - färsk
1 krmSvartpeppar
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Mixa kycklingbrösten och hälften av spenaten tillsammans med hälften av saltet och olivoljan i en matberedare. Forma till hamburgare och grilla ca 5-10 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Blanda yoghurten och gräslöken. Smaka av med resten av saltet och pepparen. Ringla lite olivolja över brödet och lägg det på grillen så att det får fina grillränder. Fördela resterande spenat, rödbetorna och kycklingburgarna på fyra brödskivor. Toppa med yoghurten och de resterande brödskivorna.

Det är också gott att smaksätta yoghurten med hackad färsk dragon.