Skip to main content
Riswok med limeyoghurt och cashewnötter
Mari Bergman

Riswok med limeyoghurt och cashewnötter

30 minEasy
205,15 kr
4 portions 25,68 kr per portion
Superenkel wok med massor av goda grönsaker och en frisk limeyoghurt. Cashewnötterna på toppen tillför en härlig crunch.

Riswok
280 gMajskorn
1 pc.Röd Paprika
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Broccoli Färsk
3 dlBasmatiris
50 gCashewnötter Naturella
3 tbspJapansk soja
1 krmSalt
250 gEdamamebönor
Limeyoghurt
1 pc.Lime
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tspHonung Flytande
Instructions
1

Riswok: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Lägg sedan över det kokta riset på en tallrik och låt det svalna.

2

Skölj och skär broccolin i små buketter. Skölj och tärna paprikan smått. Skala och finhacka vitlöken och sila av vattnet från majsen.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsaker och sojabönor med vitlöken på medelhög värme. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt soja och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

4

Grovhacka nötterna och strö över vid servering.

5

Limeyoghurt: Blanda yoghurt med honung och riv i limeskal och pressa i saft. Servera limeyoghurten till riswoken.

Näringsvärde: 669 kcal, 21 g protein, 23 g fett, 85 g kolhydrater.

Photo:

Asel Al Baldawi