Skip to main content
Kyckling i ugn med avokadokräm och rostad potatis
Mari Bergman

Kyckling i ugn med avokadokräm och rostad potatis

1 hEasy
287,95 kr
4 portions 33,44 kr per portion
Lättlagat recept där kyckling och tillbehör görs på en och samma plåt i ugnen. Detta serveras med en härlig avokadokräm och fräsch sallad. Mums! Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

Sallad
0,5 pc.Paprika
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Gurka
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tspVinäger
0,5 pc.Isbergssallat
Kyckling och potatis
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspTimjan - torkad
1 kgKycklingben Frysta
0,5 pc.Blomkål Färsk
500 gPotatis
1 pc.Rödlök
0,75 dlOlivolja
1 tbspKycklingfond
4 cloveVitlök Vanlig
0,75 tspSalt
Avokadokräm
0,5 tspHonung
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspOlivolja
2 pc.Avokado
0,5 pc.Citron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 pc.Persilja - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling och potatis: Skölj och klyfta potatisen och dela blomkålen i buketter. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg allting på en plåt tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, kycklingfond, timjan, salt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen ca 45 min.

3

Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche, saft från 1/2 citron, skalad vitlöksklyfta, persilja, olja och honung och mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär paprika och gurka i bitar. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar. Servera den rostade kycklingen tillsammans med avokadokräm och sallad.

Näringsvärde: 669 kcal. 33 g protein, 43 g fett, 33 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell