Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 pc. | Basilika - färsk | |
150 g | Salami pålägg | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
125 g | Mozzarellaost | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
250 g | Körsbärstomater | |
3 dl | Jasminris | |
Tomatsås | ||
370 g | Passerade Tomater | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
1 krm | Strösocker |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kyckling. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna med skarven neråt i en smord form.
Tomatsås: Mixa ihop passerade tomater, grädde, kycklingfond, vitlök och socker i en blender, matberedare eller med hjälp av en bunke och stavmixer. Smaka av såsen med lite salt och peppar och häll den över kycklingrullarna. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Tillbehör: Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.
Skölj och skär gurkan i bitar och halvera tomaterna. Lägg i en skål och servera till kycklingrullarna.
Näringsvärde: 651 kcal 47g protein 27g fett 52g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID!
Photo:
Linnea Swärd
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste