Skip to main content
Pontus Kycklingwok

Pontus Kycklingwok

20 minEasy
347,50 kr
4 portions 45,40 kr per portion
Kycklingwok med krispiga grönsaker och nudlar.

Topping
50 gKoriander - färsk
50 gCashewnötter Naturella
Kycklingwok
250 gBroccoli
600 gKycklingfile Fryst
200 gMinimajs
1 pc.Äggnudlar
1 pc.Paprika
150 gSockerärta
1 pc.Chilipeppar Färsk
Sås
0,5 dlHonung
20 gFärsk ingefära
1 dlJapansk soja
2 pc.Lime
Instructions
1

Koka upp vatten till nudlarna.

2

Kycklingwok: Skär ner broccolin i mindre buketter. Det går även jättebra att använda stammen av broccolin, skiva den i tunna skivor. Dela minmajsen på längden i fyra delar. Skär paprikan i strimlor. Om du vill ha mer hetta i woken skiva chilin då bara tunt. Annars skär ur kärnhuset och skiva tunt. Dela sockerärtorna på mitten. Lägg alla grönsaker i en bunke.

3

Skär ner kycklingen i strimlor.

4

Topping Hacka chasewnötterna några gånger så att dom blir till mindre bitar. Grovhacka koriandern.

5

Sås: Tvätta limen och riv skalet ner i en bunke och pressa sedan även ner juicen från limen. Skala och riv ner ingefäran och blanda sedan i sojan och honungen. Blanda ihop.

6

Kycklingwok: Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Var noga med tiden så att nudlarna blir al denté.

7

Värm upp lite olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs sedan kycklingen så att den blir gyllenbrun och genomstekt. Lägg i grönsakerna och låt dom få stekas i ca 1 min. Tillsätt sedan nudlarna samt såsen och låt allt få värmas upp tillsammans. Garnera med cashewnötterna och koriandern.

Näringsvärde: 645 Kcal 50g protein 14g fett 75g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd