Skip to main content
Texmexjärpar i wrap med salsa och avokado
Mari Bergman

Texmexjärpar i wrap med salsa och avokado

30 minEasy
292,55 kr
4 portions 43,09 kr per portion
Festlig rätt som passar lika bra till helg som vardag. En trevlig wrap i taco-style med järpar och grönsallad.

Järpar
1 tspSalt
1 cloveVitlök Vanlig
1,5 tspTorkad oregano
1 tbspSpiskummin
0,5 tspChiliflakes
1 tspStrösocker
1 tspPaprikakrydda
500 gNötfärs
Tillbehör
250 gTortilla Wrap
150 gTacosås
3 dlGräddfil
2 pc.Avokado
0,5 pc.Gurka
200 gRiven Texmexost
0,5 pc.Isbergssallat
Instructions
1

Järpar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Krydda med spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano, socker och salt. Blanda ihop ordentligt och forma 8 st järpar.

2

Tillbehör: Skär avokado i skivor, skölj och tärna gurkan och skölj och strimla salladen. Lägg upp alla tillbehör i skålar.

3

Järpar: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme gyllenbruna och genomstekta.

4

Fyll tortillabröden med sallad, gurka, avokado och järpar. Toppa med ost, gräddfil och tacosås. Rulla ihop och ät.

Photo:

Susanna Livijn Wexell