Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
125 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Smör | |
Torsk | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
600 g | Torskfilé | |
1 tbsp | Smör | |
Ärtpuré | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 pc. | Rödlök |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala den om du vill.
Ärtpuré: Skala rödlöken och dela den i mindre bitar. Mixa tinade ärtor med lök, olivolja, saften från ½ citron, persilja och balsamvinäger med hjälp av en stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skiva champinjonerna tunt. Skala och riv vitlök. Hetta upp en panna med lite olja och smör och fräs svampen riktigt krispig på ganska hög värme. Se bara till så att den inte bränns vid och rör om då och då.
Torsk: Kolla så att det inte finns några ben i fisken och skär den i önskvärda bitar. Salta och peppra efter smak på båda sidor och stek den i lite smör i en varm panna.
Servera tillsammans med kokt potatis, ärtpuré och den krispiga svampen.
Recept och
Näringsvärde: 463 kcal, 34 g protein, 16 g fett, 41 g kolhydrater
Photo:
Mari Bergman
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's