Skip to main content
Grillade ribs
Kokbok

Grillade ribs

5 hEasy
385,55 kr
4 portions 70,36 kr per portion
Revben som är tunnskurna, så kallade ribs, får knaprigare konsistens än de tjocka. Här torrmarineras de med en rub och steks rätt kvickt. Då får de en saftig men härligt seg konsistens. Receptet kommer från boken ”Grill – Bonniers stora bok om att grilla” och är skriven av Jens Linder och fotograferad av Stefan Wettainen. Boken ges ut av Bonnier Fakta.

1 tbspSalt
1 kgRevbensspjäll
1 dlHonungsglaze
Pork pickle rub
1 tspIngefära Malen
1 tbspSvartpeppar Malen
1 tspVitpeppar Malen
1 tbspSalvia - torkad
2 tbspSenapsfrö
1 tbspSalt
Instructions
1

Skär isär revbenen i mindre bitar och lägg dem på en plåt eller form och gnid in dem med rub. Låt ligga ett dygn i kylskåp.

2

Tänd en grill med lock och se till att den håller omkring 125 grader.

3

Lägg revbenen på grillen med köttsidan nedåt och grilla under lock cirka 4 timmar, tills köttet är genomstekt och har fått fin färg.

4

Flytta köttet ur formen och pensla med glaze. Grilla ytterligare en kvart. Servera.

5

Rub: Kryddorna i den här rubben används ofta till griskött och blir goda ihop. Passar framförallt bra till fläsk men fungerar till allt kött, även fågel.

Stöt alla ingredienser fint i en mortel, förvara i en lufttät burk.

Photo:

Stefan Wettainen