Skip to main content
Pasta med zucchinifräs och feta
Mari Bergman

Pasta med zucchinifräs och feta

15 minEasy
165,20 kr
4 portions 28,44 kr per portion
Snabbmat när den är som bäst - enkel men supergod pasta toppad med valnötter och fetaost. En riktig vardagsräddare.

Zucchinifräs
150 gFetaost
1 pc.Zucchini
0,5 pc.Chilipeppar Röd
50 gValnötter
1 krmSalt
400 gPappardelle
1 tspTimjan - torkad
1 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 cloveVitlök Vanlig
Sallad
0,5 pc.Romansallat
125 gKörsbärstomater
Instructions
1

Zucchinifräs: Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull till pastan.

2

Dela nötterna i något mindre bitar och rosta dem på medelvärme i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg.

3

Skölj zucchinin och hyvla smala strimlor på längden med en osthyvel. Skala och finhacka vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.

4

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini, vitlök, chilipeppar och timjan.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.

7

Zucchinifräs: Sila av pastavattnet men spara 1/2 dl. Blanda försiktigt den nykokta pastan och vattnet med zucchinifräset. Smaka av med lite salt. Smula fetaosten över blandningen och toppa med valnötter. Servera med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 510 kcal, 19 g protein, 21 g fett, 58 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell