Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fläskkarré | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
800 g | Fläskkarré | |
1 tbsp | Japansk soja | |
Tomatsalsa | ||
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
Potatis | ||
1 tsp | Flingsalt | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
750 g | Spetskål, (1 st) | |
230 ml | Aioli |
Fläskkarré: Skär köttet i önskvärd tjocklek.
Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, balsamvinäger, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner köttskivorna och låt marinera minst 1 tim, men gärna över natten i kylen.
Potatis: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka persiljan. Blanda potatis, vitlök, persilja, olja och salt på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugn i ca 30 min.
Tomatsalsa. Grovhacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka persilja och basilika. Blanda i en skål och tillsätt olja. Ställ åt sidan.
Tillbehör: Dela spetskålen i 4 delar. Pensla med olja.
Fläskkarré: Skaka av marinad från köttet. Lägg kött, spetskål och en halv citron på grillen och grilla tills de får en fin grillyta. Vänd på spetskålen efter ca 5 min.
Centimetertjocka fläskkarréskivor behöver minst 3 min per sida för att bli helt genomstekta. Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, inte rosa.
Tomatsalsa: Tillsätt citronsaft från den grillade citronen i tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
Servera den grillade fläskkarrén tillsammans med grillad spetskål, rostad potatis, tomatsalsa och färdig aioli.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 929 kcal, 44 g protein, 59 g fett, 53 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt