Skip to main content
Pasta med solrospesto och bakade körsbärstomater

Pasta med solrospesto och bakade körsbärstomater

30 minEasy
265,10 kr
4 portions 27,88 kr per portion
Italiensk pastarätt med grön pesto och ugnsbakade cocktailtomater.

Tillbehör
0,5 tspSalt
70 gFärsk bladspenat
400 gSpaghetti
250 gKörsbärstomater
1 tbspOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
Pesto
0,5 tspFärsk ingefära
75 gVästerbottensost
0,5 pc.Basilika - färsk
0,75 dlOlivolja
0,5 tspSalt
100 gSolroskärnor Naturella
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Citron
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

3

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4

Pesto: Lägg solroskärnorna, saften från citronen, ingefära, riven Västerbottensost, olivolja, basilika, salt och lite peppar i en matberedare och mixa till en pesto.

5

Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan. Blanda pastan med peston och den sköljda spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade körsbärstomaterna.

Näringsvärde: 720 KCAL 23 G PROTEIN 32 G FETT 80 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd