Skip to main content
Kolja i kryddig kokos- och limegryta
Sanna Björnberg

Kolja i kryddig kokos- och limegryta

20 minEasy
388,95 kr
4 portions 50,86 kr per portion
En lättlagad gryta med underbara smaker som lime, kokos, ingefära och chili. Perfekt vardagsrätt när tiden är knapp!

Kolja
1 tbspLantbuljong
1 pc.Schalottenlök
2 cloveVitlök Vanlig
1 dlVatten
800 gKoljafile
0,5 pc.Lime
0,5 tspTorkad gurkmeja
1 tbspRapsolja
2 pc.Salladslök
400 mlKokosmjölk
2 tspFisksås - Asiatisk
1 pc.Chilipeppar Röd
1 tbspFärsk ingefära
Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Kolja: Skala och riv ingefära och vitlök. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

3

Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter.

4

Skölj och strimla salladslöken och skölj och riv limeskal.

5

Skär fisken i kuber och tillsätt till grytan. Sänk värmen och låt grytan sjuda ca 2-3 min tills fisken är klar. Tillsätt fisksås, limejuice, limeskal och salladslök. Rör om och smaka av.

Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris.

Näringsvärde: 661 kcal, 44 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell