Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kolja | ||
1 tbsp | Lantbuljong | |
1 pc. | Schalottenlök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
800 g | Koljafile | |
0,5 pc. | Lime | |
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 pc. | Salladslök | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 tsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Kolja: Skala och riv ingefära och vitlök. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter.
Skölj och strimla salladslöken och skölj och riv limeskal.
Skär fisken i kuber och tillsätt till grytan. Sänk värmen och låt grytan sjuda ca 2-3 min tills fisken är klar. Tillsätt fisksås, limejuice, limeskal och salladslök. Rör om och smaka av.
Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris.
Näringsvärde: 661 kcal, 44 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts