Skip to main content
Kyckling- och tomattacos med Mutti Polpa Datterini
Samarbete

Kyckling- och tomattacos med Mutti Polpa Datterini

30 minEasy
276,05 kr
4 portions 41,96 kr per portion
I denna mexikanskinspirerade rätt balanseras på ett perfekt sätt den naturligt sötman av 100 % italienska Mutti Polpa Datterini-tomater mot den kryddiga chilin. Wow-effekt garanterad! När du lagar mat med kvalitetsingredienser behöver du inte mycket för att skapa en maträtt som alla minns.

Till servering
2 dlGräddfil
1 pc.Koriander - färsk
300 gTortilla
1 pc.Lime
Kycklingfyllning
6 pc.Paprika
1 tspSalt
4 tbspVitlökspulver
8 tbspOlivolja
4 tbspChilipulver
4 pc.Rödlök
4 tbspSpiskummin
4 tbspTorkad oregano
0,5 tspSvartpeppar Malen
4 tbspPaprikakrydda
400 gFärsk kycklingfilé
800 gKrossade Tomater
Instructions
1

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Skiva lök och paprika (välj gärna paprika i flera olika färger) tunt.

2

Lägg kyckling, lök och paprika i en djup ugnsform, ringla över olivolja, strö över kryddor och blanda väl. Baka i ugn i 10 minuter.

3

Tillsätt sedan Mutti Polpa Datterini till blandningen i formen, krydda med salt och peppar, täck med folie och grädda i ytterligare 25 minuter.

4

Servera med lite tortillabröd, gräddfil, skivad färsk lime och garnera med koriander på toppen.

Photo:

Mutti