Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kronärtskockspotatis | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Kapris | |
800 g | Potatis | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
Skinkschnitzel | ||
600 g | Fläskkotlett | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör |
Kronärtskockspotatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala och finhacka löken och skölj och finhacka persiljan. Lägg i en bunke och tillsätt kronärtskockorna med oljan, kapris, citronskal och citronsaft.
Skinkschnitzel: Skär fläskkotletten i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg varje köttskiva i en plastpåse på en skärbräda och banka ut dem tunt med en köttklubba eller baksidan av en tung kastrull. Salta och peppra på båda sidor.
Kronärtskockspotatis: Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Skär dem sedan i klyftor och tillsätt till kronärtskocksblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Skinkschnitzel: Hetta upp lite olja och smör och stek köttskivorna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.
Servera skinkschnitzlarna tillsammans med kronärtskockspotatisen.
Näringsvärde: Kcal: 493, Protein: 36 g, Fett: 22 g, Kolhydrater: 35 g.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta