Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Salsa | ||
1 pc. | Röd Paprika | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Avokado | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Kvisttomater | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
Tillbehör | ||
480 g | Pitabröd | |
100 g | Salladsmix | |
Burgare | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
380 g | Svarta Bönor | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Kidneybönor | |
1 tbsp | Potatismjöl | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Bakpulver |
Sätt ugnen på 175 grader.
Burgare: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och grovhacka lök och vitlök. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 st burgare med vattensköljda händer och lägg i en smord ugnsfast form. Pensla lite olja över burgarna och sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och bönburgare. Ät och njut.
Näringsvärde: Kcal: 522 kcal, 22 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens