Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Zucchini | |
50 g | Groddar | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Machesallat | |
2 pc. | Polkabetor | |
Limepicklade gulbetor | ||
1 krm | Salt | |
2 pc. | Gulbetor | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Honung | |
Quinoa- och broccoliris | ||
1 dl | Quinoa | |
0,5 pc. | Lime | |
0,75 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1 pc. | Granatäpple | |
Lax | ||
2 tbsp | Kokosolja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Tamarisoja | |
600 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tsp | Chiliflakes | |
Avokadopesto | ||
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Avokado | |
125 g | Edamamebönor | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Olivolja | |
Bakad fänkål | ||
50 g | Mandlar | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Fänkål Färsk | |
2 pc. | Citron | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bakad fänkål: Halvera fänkål och citron och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta lite lätt. Rosta i ugn 30 min.
Lax: Skär laxfilén i 4 portionsbitar och salta lite lätt. Skala och riv ingefära och blanda med chilifakes, tamarisoja och kokosolja. Bred blandningen över laxen och låt marinera i 15 min.
Quinoa- och broccoliris: Koka quinoan enligt anvisning på förpackning. Spola sedan kallt. Finhacka det yttersta av broccolin till ett smul. Finhacka persiljan och pilla ur granatäppelkärnor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Limepicklade gulbetor: Skala och skär gulbetorna tunt med en mandolin. Blanda ihop limesaft, vatten, honung och en nypa salt i en skål. Lägg i gulbetorna och låt stå till servering.
Avokadopesto: Mixa samman sojabönor/edamamebönor, avokadokött, mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Övriga tillbehör: Skala polkabetorna. Svarva polkabetor och zucchini på en grönsakssvarv, skölj sallad och groddar.
Lax: Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på varje sida.
Montering: Lägg upp alla komponenter vackert på en tallrik. Dekorera med grönsakssvarv, sallad, groddar och persiljekvistar. Ät och njut
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria