Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Pumpakärnor | |
6 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Hönsbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Gul lök | |
600 g | Butternutpumpa | |
1 tsp | Citron | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
Currycrème | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Curry | |
1 krm | Salt |
Hacka lök och vitlök. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret.
Fräs lök och vitlök tills löken är mjuk och tillsätt därefter pumpan och fräs några minuter till.
Häll i buljong och grädde.
Koka upp och låt småkoka i ca 15 minuter tills pumpan mjuknat.
Tillsätt finriven ingefära och citronsaft. Mixa med stavmixer till en slät soppa.
Smaka av med salt, svartpeppar.
Blanda crème fraiche med curry och salt. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna så att de får lite färg och ”hoppar” i stekpannan. Servera soppan med en klick currykräm och rostade pumpafrön.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria