Skip to main content
Grönsaksfrittata med fetaost och grön bönsallad
Mari Bergman

Grönsaksfrittata med fetaost och grön bönsallad

45 minEasy
375,30 kr
4 portions 40,72 kr per portion
Frittata är en riktigt bra allt-i-ett-rätt som går att variera efter det som finns hemma. Mättande och god!

Äggstanning
2 dlMellanmjölk
1 tbspGrönsaksbuljong
5 pc.Ägg
1 dlVispgrädde
Sallad
50 gSolroskärnor Naturella
225 gHaricot Verts
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gurka
1 tbspOlivolja
1 pc.Röd Paprika
0,3 tbspBalsamvinäger
0,5 pc.Huvudsallat
Fyllning
1 tspTorkad oregano
1 tspBasilika - torkad
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Broccoli Färsk
1 tbspOlivolja
75 gFetaost
1 krmSalt
290 gMarinerad Kronärtskocka
140 gSoltorkade Tomater
0,5 pc.Purjolök
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fyllning: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Strimla de soltorkade tomaterna och sila av oljan från kronärtskockorna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar lite. Krydda med basilika och oregano samt en nypa salt och peppar. Häll grönsaksblandningen i en ugnsform.

4

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och buljong och häll över grönsakerna i formen. Smula över fetaost och grädda frittatan ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat.

5

Sallad: Värm hastigt haricots verts i vatten i en kastrull på spisen, de får inte koka. Sila av vattnet och låt dem svalna. Skölj och strimla sallad, gurka och paprika. Lägg upp allting på ett fat och ringla över olja och balsamvinäger. Krydda med lite salt och peppar och strö över solrosfrön.

Servera grönsaksfrittatan med den gröna bönsalladen.

Näringsvärde: 608 kcal, 27 g protein, 46 g fett, 18 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell