Skip to main content
Kyckling med quinoasallad och örtsås

Kyckling med quinoasallad och örtsås

40 minEasy
296,20 kr
4 portions 52,39 kr per portion
Kyckling med quinoasallad och örtsås

Kyckling
0,5 dlOlivolja
700 gKycklinglårfile
2 tbspPaprikakrydda
1 tbspTimjan - torkad
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspTorkad oregano
Quinoasallad
3 tbspOlivolja
1 tbspVinäger
65 gRuccolasallat
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Avokado
250 gQuinoa
350 gSvarta Bönor
1 pc.Grönsaksbuljong
Örtsås
0,5 tspHonung Flytande
1,5 dlGräddfil
1 tspTimjan - torkad
Instructions
1

Kyckling: Värm ugnen till 225 grader.

2

Blanda ihop kryddor och 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och olja i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och lägg ner kycklingbitarna. Blanda om ordentligt och fördela sedan kycklingen i en stor ugnsfast form.

3

Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30min. Rör om ett par gånger.

4

Quinoa: Koka quinoan enligt förpackningens instruktioner, men tillsätt också en buljongtärning i vattnet.

5

Blanda olja, vinäger, hackad lök, salt och peppar.

6

Häll det över bönorna, rör om och låt gärna stå och dra en stund.

7

Skär avokadon i bitar och blanda ner bönor, ruccola och kokt quinoa.

8

Gräddfilssås: Rör ihop gräddfil, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med quinoasalladen och örtsåsen.