Skip to main content
Oat satay med chilipicklad gulbeta
Mari Bergman

Oat satay med chilipicklad gulbeta

40 minEasy
327,35 kr
4 portions 51,77 kr per portion
Goda veganska spett som serveras med varm jordnötssås, picklad gulbeta, koriander och ris. I det här receptet har vi valt att använda oss av havrebitar, men det går lika bra att använda tofu till spetten.

Tillbehör
50 gJordnötter Rostade
1 pc.Koriander - färsk
400 gJasminris
Jordnötssås
1 tspFärsk ingefära
150 gJordnötter Rostade
1 pc.Lime
1,5 tbspJapansk soja
0,5 tbspRapsolja
2 dlKokosgrädde
2 krmChiliflakes
0,5 dlVatten
1 krmSalt
1 cloveVitlök Vanlig
Oatspett
1 tspSalt
480 gHavreprodukter
1 tbspMajsstärkelse
1 pc.Grillpinnar
1 tbspRapsolja
Chilipicklad gulbeta
1 dlVatten
0,5 dlStrösocker
0,5 dlVitvinsvinäger
2 krmSalt
1 tbspFärsk ingefära
250 gGulbetor
1 pc.Chilipeppar Röd
0,5 pc.Gurka
Instructions
1

Chilipicklad gulbeta: Skala gulbetorna och skölj gurkan. Skiva gulbetor och gurka så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Strimla chilipeppar och skala och riv ingefära. Blanda ihop allt i en bunke.

2

Koka ihop socker, vitvinsvinäger, vatten och salt så att sockret löser sig. Låt svalna och tillsätt sedan lagen till gulbetor och gurka. Låt stå och dra till servering.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Mortla eller mixa jordnötterna till ett grovt smul. Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes i olja i 30 sek. Tillsätt kokosgrädde, soja och vatten och låt såsen puttra på svag värme till en tjock sås i ca 10 min. Smaka av såsen med limesaft och salt.

5

Oatspett: Skär varje havrebit i tre bitar på längden. Blanda salt och majsstärkelse på en tallrik och vänd runt havrebitarna.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek havrebitarna gyllene runt om på varje sida. Lägg upp på ett fat och stick in grillpinnar i varje bit.

7

Servera spetten med jordnötssås, jasminris, koriander, lite extra jordnötter och chilipicklad gulbeta.

Näringsvärde: 937 kcal, 39 g protein 49 g fett, 79 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir