Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
2 dl | Steksky | |
0,5 tbsp | Kalvfond Buljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
Kålpudding | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
5 tbsp | Kalvfond Buljong | |
2 krm | Rökt paprikapulver | |
1 dl | Vatten | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
1 tsp | Salt | |
200 g | Cottage cheese Naturell | |
600 g | Köttfärs | |
600 g | Vitkål |
Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av i en sil.
Hacka löken och vitkålen. Stek i smör tills mjukt.
Blanda köttfärsen med keso, 1 dl grädde, ägg, 2 msk fond och kryddor.
Blanda ihop färsblandningen med hälften av kålfräset.
Bred ut allt jämnt i en ugnsform och fördela resten av den stekta kålen ovanpå.
Koka upp vatten och 1 dl grädde med 3 msk fond, häll över kålpuddingen.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Sås:
Häll av ca 2 dl av spadet från kålpuddingen och koka upp med grädde och lite kalvfond.
Låt reducera lite, smaka av med ev. mer fond. Servera med rårörda lingon el. osockrad lingonsylt.
Recept &
Näringsvärde: 591 kcal, 29 g protein, 49 g fett, 8 g kolhydrater
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt