Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Blandfärs | |
1 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Sirap Ljus | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2 tbsp | Smör | |
2 dl | Långkornigt Ris | |
500 g | Spetskål |
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär bort roten från spetskålen, plocka 8-10 blad och låt sjuda ett par minuter i saltat vatten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop färsen med grädde, ägg, avsvalnat ris och kryddor till en jämn smet.
Fördela färsblandningen på kålbladen och vik försiktigt ihop till dolmar.
Värm en stekpanna med smör och stek kåldolmarna runt om så att kålen får lite färg. Lägg sedan över kåldolmarna i en ugnsfast form, ringla över lite sirap och stek färdigt i ugn i ca 30-35 minuter.
Servera tillsammans med kokt potatis, skysås eller gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt