Skip to main content
Falafelrulle
Garant

Falafelrulle

30 minEasy
339,80 kr
4 portions 52,85 kr per portion
En klassisk falafelrulle görs lätt utan spis. Se bara till att tina ingredienserna i god tid för ihopsättning så har du en smarrig middagsrulle på nolltid! Det här receptet ingår i Garants koncept "Elfria rätter". Se alla recept här

Vitlökssås
1 dlMajonnäs
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 tbspJalapeno Konserverad
500 gBlomkål Fryst
4 pc.Libabröd
225 gGranatäpplekärnor
270 gInlagd gurka
1 pc.Rödlök
4 pc.Tomater
600 gFalafel
150 gFetaost
100 gMynta - färsk, (1 dl)
0,5 pc.Isbergssallat
Instructions
1

Tina det frysta blomkålsriset och den frysta falafeln i kylskåpet över dagen eller i rumstemperatur ca 1 timme innan servering. Tina även de frysta granatäppelkärnorna.

2

Vitlökssås: Blanda yoghurt och majonnäs i en skål.

3

Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med lite salt.

4

Finhacka tomater, isbergssallad, rödlök och hamburgergurka.

5

Hacka myntabladen grovt.

6

Servering: Smeta ut ett par matskedar vitlökssås på varje bröd. Vill du ha lite hetta slänger du på ett par jalapenos. Lägg på falafeln, de finhackade grönsakerna och lite blomkålsris. Gillar du hamburgergurka kan du ta någon extra skiva. Toppa med smulad fetaost, ett par matskedar granatäpplekärnor och sist grovhackade myntablad.

7

Vik ihop till en rulle.

Dags att hugga in!