Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Purjolök | |
0,5 g | Saffran | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
150 g | Räkor Skalade | |
2 clove | Vitlök | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk |
Tina fisken.
Skala och hacka gul lök och vitlök. Skiva purjolök och fänkål (spara fänkålsdillen).
Fräs lök och fänkål i olivolja i botten på en stor gryta i ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fiskbuljong, vitt vin eller vatten, saffran, salt och peppar. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt fisken skuren i bitar och sjud försiktigt ytterligare cirka 10 minuter eller tills fisken är vit.
Tillsätt skalade räkor som bara får bli precis varma utan att koka. Dekorera med fänkålsdillen.
Handfast-minus: Servera 2 knytnävar valfri sallad som förrätt
Handfast: Servera 1 knytnäve råkostsallad som förrätt, se recept på råkoststapel på sidan
Häll upp 3–4 dl soppa i en djup tallrik och servera med 1 skiva grovt bröd med 2 skivor mager ost, 17 %.
Photo:
Itrim
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's