Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
200 g | Vanliga morötter | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
4 clove | Citron | |
750 g | Potatis Fast | |
Fiskgratäng | ||
2 tbsp | Vetemjöl | |
1 tsp | Curry | |
0,5 pc. | Citron | |
500 g | Torskfilé Fryst | |
3 dl | Standardmjölk | |
3 tbsp | Smör | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Dragon - torkad | |
2 tbsp | Fiskfond | |
2 dl | Vispgrädde |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (Koka gärna 500 gram extra potatis till recept
Fiskgratäng: Smält smöret i en kastrull och rör ut vetemjölet. Späd med mjölk lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädde, buljong, curry och dragon. Låt såsen sjuda 5 min.
)
Känn efter så att det inte är några ben i fisken. Salta och peppra efter smak på båda sidor och lägg fisken i en ugnsfast form. Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över fisken.
Smaksätt såsen med citronsaft. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i ca 3-4 min. Tillred bönorna enligt anvisning på förpackningen eller värm dem lite lätt tillsammans med morötterna. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Skär resten av citronen i klyftor.
Pressa potatisen genom en potatispress om du vill ha pressad potatis till.
Servera fiskgratängen med pressad potatis, morötter, bönor och en citronklyfta.
Näringsvärde: Kcal: 514 Fett: 20 g Protein: 37 g Kolhydrater: 55 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste