Skip to main content
Broccoli- och halloumibiffar med sesammajonnäs

Broccoli- och halloumibiffar med sesammajonnäs

45 minEasy
329,40 kr
4 portions 56,11 kr per portion
Frasiga biffar med sälta och smakdjup från halloumin och hetta från chilin. Majonnäsen smaksätts med sesamolja och blir en god dressing som även passar fint till grillade grönsaker eller lax.

Sesammajonnäs
0,75 tspSesamolja
2 dlÄkta Majonnäs
0,5 tbspJapansk soja
1 tspLime
1 cloveVitlök Vanlig
Broccoli- och halloumibiffar
1 pc.Gul lök
2 pc.Broccoli
400 gHalloumi
1 cloveVitlök Vanlig
5 pc.Ägg
2 dlHavregryn
1 pc.Koriander - färsk
1 pc.Chilipeppar Röd
Till servering
1 pc.Salladsmix
200 gKörsbärstomater
Instructions
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skär ner broccolin i mindre bitar, även stammen. Riv halloumin. Grovhacka koriandern.

2

Mixa samman lök, vitlök, chili, broccoli, halloumi, havregryn, ägg och koriander i en matberedare eller med en mixerstav till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.

3

Låt smeten vila i kylen ca 15-30 min.

4

Skala och finriv vitlöksklyftan till majonnäsen. Blanda samman vitlök, majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med lime- eller citronsaft.

5

Skölj och torka salladen.

6

Forma smeten till små biffar. Stek i rejält med smör och/eller olja tills biffarna fått fin färg.

7

Servera de nystekta biffarna tillsammans med sesammajonnäs och sallad.