Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
600 g | Potatis Mjölig | |
9 dl | Vatten | |
1 clove | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
1,5 dl | Parmesanost | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 pc. | Purjolök | |
1 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Surdegsbröd |
Skär purjon på längden och skölj den ordentligt. Skala vitlöken. Hacka purjo och vitlök. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och lagerblad. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter tills potatisen blivit mjuk.
Ta bort lagerbladet och tillsätt balsamvinäger, salt, peppar och crème fraiche. Mixa i kastrullen med stavmixer och strö i riven parmesan som får smälta, rör runt. Droppa över lite olivolja. Servera med ett gott bröd.
Näringsinnehåll: Energi (kcal)
Protein (g)
Fett (g)
Kolhydrater (g)
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria