Skip to main content
Potatissoppa med parmesan
Mia Troberg

Potatissoppa med parmesan

45 minEasy
227,65 kr
4 portions 23,79 kr per portion
Lättlagad och billig soppa som passar perfekt som vardagsmat. Ett bra vegetariskt alternativ för den som vill äta mindre kött. Smaklig spis!

Soppa
1 pc.Grönsaksbuljong
1 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspVit balsamvinäger
600 gPotatis Mjölig
9 dlVatten
1 cloveVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 tbspOlivolja
1,5 dlParmesanost
1 pc.Lagerblad
1 pc.Purjolök
1 tbspSmör
Tillbehör
1 pc.Surdegsbröd
Instructions
1

Skär purjon på längden och skölj den ordentligt. Skala vitlöken. Hacka purjo och vitlök. Skala potatisen och skär i mindre bitar.

2

Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och lagerblad. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter tills potatisen blivit mjuk.

3

Ta bort lagerbladet och tillsätt balsamvinäger, salt, peppar och crème fraiche. Mixa i kastrullen med stavmixer och strö i riven parmesan som får smälta, rör runt. Droppa över lite olivolja. Servera med ett gott bröd.

Näringsinnehåll: Energi (kcal)

450

Protein (g)

15

Fett (g)

23

Kolhydrater (g)

44

Photo:

Sanna Livijn Wexell