Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
4 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
1 tbsp | Olivolja | |
Pasta | ||
1 tbsp | Olivolja | |
50 g | Parmesanost | |
400 g | Pappardelle | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Skär laxen i kuber. Salta och peppra efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme i ca 1-2 min på varje sida.
Pasta: Tillsätt 0,5 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.
Finriv parmesanosten och finhacka persiljan och vänd ner i pastan. Toppa pastan med de stekta laxkuberna. Klart att servera!
Photo:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria