Skip to main content
Kycklingfräs med thaibasilika
Mari Bergman

Kycklingfräs med thaibasilika

15 minEasy
210,75 kr
4 portions 26,25 kr per portion
Snabb och lättlagad asiatisk middag med kycklingfärs. Det går även att laga denna rätt på nöt, fläsk eller vegetarisk färs. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 pc.Lime
500 gKycklingfärs
4 pc.Ägg
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Thaibasilika
Från ditt skafferi
2 tbspJapansk soja
2 tbspRapsolja
2 dlBasmatiris
0,5 tbspRåsocker Strö
4 cloveVitlök Vanlig
1 tbspFisksås - Asiatisk
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Finhacka hälften av chilipepparn och strimla resten. Finhacka hälften av thaibasilikan, spara resten till topping. Skala och riv vitlök.

3

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen med den finhackade chilin, thaibasilika och vitlök tills färsen är ordentligt genomstekt.

4

Tillsätt råsocker, japansk soja och fisksås till färsen och låt det fräsa samman. Sänk värmen.

5

Stek äggen i lite olja i en stekpanna vid sidan av. Skär limen i klyftor.

6

Lägg upp ris och kycklingfräs på tallrikar och toppa med stekt ägg, skivad chili, thaibasilikblad och limeklyftor. Ät och njut!

Photo:

Lina Eriksson