Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
3 dl | Basmatiris | |
Aloo gobi | ||
2 dl | Vatten | |
1 tsp | Torkad gurkmeja | |
800 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 tbsp | Koriander - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Spiskummin | |
1 pc. | Lime | |
400 ml | Kokosmjölk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 tsp | Kardemumma Mald |
Aloo gobi: Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Aloo gobi: Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.
Ringla yoghurt över grytan och toppa med myntablad. Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 854 kcal, 21 g protein, 39 g fett, 99 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria