Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1,5 tbsp | Fiskfond | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
Köp hem | ||
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Gräslök - färsk | |
600 g | Laxfilé |
Skär laxfilén i kuber. Krydda med salt och peppar.
Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.
Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt körsbärstomater, dijonsenap, fiskfond, vinäger och grädde. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät och häll tillbaka såsen i pannan. Tillsätt en halv kruka finhackad gräslök.
Hetta upp olja i en ny stekpanna och stek laxkuberna på hög värme i ca 1 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta. Tillsätt laxen i såsen och strö över lite extra finhackad gräslök. Servera lax stroganoffen med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste