Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Röd Paprika | |
5 pc. | Ägg | |
50 g | Krasse | |
1 krm | Salt | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 dl | Vatten | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Harissa |
Värm ugnen till 175 grader.
Shakshuka: Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, paprika och kikärtor ca 2 min. Tillsätt paprikapulver och spiskummin och fräs i ytterligare 1 min. Tillsätt harissa och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, grönsaksbuljong och balsamvinäger. Låt såsen puttra i 10 min. Smaka av med salt.
Gör 5 “hål” i såsen med en sked och knäck i äggen. Sätt in shakshukan i ugnen i ca 10 min. Klipp krasse över shakshukan och servera gärna med ett gott bröd.
Näringsvärde: 456 kcal, 23 g protein, 14 g fett, 54 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt