Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bowl | ||
2 pc. | Bakplåtspapper | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Broccoli | |
0,5 pc. | Citron | |
500 g | Brysselkål | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
400 g | Halloumi | |
600 g | Sötpotatis | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
Dressing | ||
0,5 pc. | Citron | |
3 tbsp | Olivolja | |
30 g | Cashewnötter Naturella | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Vatten |
Värm ugnen till 225 grader.
Bowl: Skala och tärna sötpotatisen. Skölj brysselkålen och dela den på mitten. Skär broccolin i mindre buketter.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Lägg sötpotatisen på den ena plåten och brysselkål och broccoli på den andra plåten. Ringla olja och pressad citronsaft över både sötpotatis, broccoli och brysselkål.
Krydda med salt och peppar efter smak. Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 20 min och brysselkål och broccoli i ca 15 min.
Skölj och strimla salladen och fördela på fyra tallrikar.
Tärna halloumin och stek den gyllene på alla sidor i olja.
Dressing: Mixa cashewnötterna till ett smul i en matberedare/liten mixer. Tillsätt persilja, citronsaft, olja och vatten och mixa till en slät dressing. Smaka av dressingen med salt.
Bowl: Fördela sötpotatis, brysselkål och broccoli över salladen. Toppa med halloumi, cashewnötter och dressing. Ät och njut!
Näringsvärde: 869 kcal, 35 g protein, 57 g fett, 49 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt