Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
150 g | Fetaost | |
65 g | Machesallat | |
1 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
380 g | Gröna Linser Förkokta | |
Sås | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
På plåt | ||
200 g | Morötter | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
700 g | Potatis Fast | |
3 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Fänkål Färsk | |
1 pc. | Citron - Eko | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 pc. | Rödlök |
Värm ugnen till 200 grader.
På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Halvera citronen och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Topping: Sila av linserna och spola i kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
Sås: Blanda creme fraiche med finhackad persilja, honung och olja. Smaka av såsen med salt och peppar.
På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna och strö över linser och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter en aning.
Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna med machesallad, gurka och persilja vid servering. Servera såsen vid sidan av.
Näringsvärde: 629 kcal, 17 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado