Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
65 g | Ruccolasallat | |
Risotto | ||
1 L | Vatten | |
2 tsp | Tryffelolja | |
2 dl | Vitt vin | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
300 g | Arborioris | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Parmesanost | |
Svamp | ||
2 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Ostronskivling | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Persilja - färsk |
Risotto: Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt.
Hetta upp olja i en bred kastrull/stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.
Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan.
Svamp: Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar.
Risotto: Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av.
Näringsvärde: 523 kcal, 16 g protein, 21 g fett, 71 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria