Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
1 pc. | Ägg | |
50 g | Smör | |
1,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
Köp hem | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
800 g | Mandelpotatis | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Dill - färsk |
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Skär laxfilén i mindre bitar. Mixa laxen i en matberedare tillsammans med ägget. Tillsätt 0.75 dl grädde lite i taget medan du mixar. Mixa till en slät färs. Lägg laxfärsen i en skål och tillsätt finhackad dill, vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Forma ca 8-10 laxbiffar och stek dem i smör i en varm panna i ca 4-5 min/sida.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och ca 2 dl grädde till potatisen. Vispa samman till ett mos. Smaka av moset med salt och peppar.
Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en nypa salt till bönorna.
Servera laxbiffarna med mandelpotatismos och haricots verts.
Photo:
Nurlan Emir
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt