Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Jordärtskockssoppa | ||
3 dl | Vispgrädde | |
4 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Smör | |
2 dl | Vitt vin | |
1 krm | Salt | |
500 g | Jordärtskocka | |
2 pc. | Schalottenlök | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
Topping | ||
1 krm | Flingsalt | |
25 g | Hasselnötter | |
1 dl | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Jordärtskocka | |
4 tsp | Tångpärlor Citron | |
20 g | Krasse, ask | |
2 tsp | Olivolja |
Jordärtskockssoppa: Skala jordärtskockor (även till toppingen och lägg åt sidan) och schalottenlök. Dela jordärtskockorna på mitten och grovhacka schalottenlöken.
Fräs lök och jordärtskockor i smör utan att de tar färg i en stor kastrull. Tillsätt vitt vin och låt koka i 1 min. Tillsätt grädde, vatten och buljong. Lägg på ett lock och låt soppan puttra på medelvärme i ca 20 min.
Topping: Skär jordärtskockorna i tunna skivor, gärna med en mandolin.
Hetta upp olja i en kastrull och fritera jordärtskocksskivorna gyllene. Lägg över dem på ett bakplåtspapper och salta lite lätt.
Jordärtskockssoppa: Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och dekorera med friterade jordärtskockor, hackade hasselnötter, tångpärlor och klippt krasse. Droppa över lite olivolja och toppa med flingsalt och svartpeppar. Ät och njut!
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt