Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
1 pc. | Granatäpple | |
Pankopanerad halloumi | ||
500 g | Halloumi | |
1 pc. | Ägg | |
2 dl | Panko | |
2 tbsp | Olivolja | |
Grönkålschips | ||
50 g | Grönkål | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Japansk soja | |
Örtolja | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 dl | Olivolja | |
2 tbsp | Citron, 0,5 st | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
Två sorters blomkål | ||
1 kg | Blomkål Färsk, 2 st | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Japansk soja | |
50 g | Smör | |
1,5 tbsp | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Citron, 0,5 st |
Värm ugnen till 175 grader.
Örtolja: Mixa samman basilika, persilja, mynta och olja. Låt stå och dra i minst 1 tim.
Två sorters blomkål: Lägg blomkålshuvudena i en ugnsfast form.
Mixa samman olja, smör, soja, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålshuvudena med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.
Grönkålschips: Skär bort stammen på grönkålen och riv bladen i små bitar. Lägg grönkålsbladen i en bunke och tillsätt olja, soja och chiliflakes. Massera grönkålen ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta grönkålen i ugnen över blomkålen i ca 7-10 min. Ta ut grönkålen och ta bort bakplåtspappret från plåten. Låt grönkålschipsen svalna.
Pankopanerad halloumi: Lägg ett nytt bakplåtspapper på plåten. Tärna halloumin och sprid ut på plåten. Sätt in halloumin i ugnen över blomkålen i ca 10 min.
Vispa upp ägget i en skål och häll ströbrödet på en tallrik.
Ta ut halloumin ur ugnen och doppa halloumibitarna i ägget med hjälp av en stekpincett och vänd sedan i ströbrödet. Lägg halloumibitarna på en ren skärbräda.
Två sorters blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen när den är färdigrostad. Skär bort roten på varje blomkål och skär sedan blomkålen horisontellt så att du får två skivor på ca 2 cm av varje blomkålshuvud (totalt 4 skivor). Lägg de fyra skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med soja och håll dem varma i ugnen till servering. Lägg resten av den rostade blomkålen i en mixer.
Mixa blomkålstopparna med creme fraiche och smör till en blomkålspuré. Smaka av purén med rivet citronskal och salt.
Örtolja: Sila örtoljan genom en finmaskig sil. Smaka av oljan med lite citronsaft och salt.
Topping: Dela granatäpplet på mitten och pilla ur kärnorna i en skål.
Pankopanerad halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna och stek de panerade halloumibitarna gyllene runt om.
Ta fram tallrikar och fördela blomkålspurén i mitten på varje tallrik. Lägg blomkålsskivorna över purén och toppa med halloumi, grönkålschips och granatäpple. Ät och njut!
Photo:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria