Skip to main content
Currykyckling med ris
Mari Bergman

Currykyckling med ris

20 minEasy
206,65 kr
4 portions 33,47 kr per portion
Snabblagad kycklinggryta med endast fem huvudingredienser – perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tbspRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlJasminris
1 krmSalt
2 tbspCurry
1 tbspKycklingfond
1 tspPaprikakrydda
0,5 tbspJapansk soja
Köp hem
550 gStrimlad kyckling
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Rödlök
3 dlVispgrädde
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och strimla paprikan.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingstrimlorna med curry och paprikapulver så att kycklingen får fin färg. Tillsätt lök och paprika och fräs i ytterligare 2 min.

4

Tillsätt grädde, creme fraiche, kycklingfond och soja. Låt kycklinggrytan puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera kycklinggrytan med ris.

Photo:

Nurlan Emir