Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
350 g | Ryggbiff | |
200 g | Färska champinjoner | |
1 pc. | Gul lök | |
Från ditt skafferi | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Vatten | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 tbsp | Olivolja |
Skär biffen i 1 cm tjocka strimlor. Krydda med salt och peppar.
Skiva champinjonerna, skala och skiva lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme så att det får en fin stekyta. Tillsätt en klick smör i pannan och låt smöret steka in i köttet. Lyft över köttet på en tallrik.
Tillsätt lite mer smör i pannan och stek champinjoner, lök och vitlök mjuka.
Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt dijonsenap, kalvfond, vinäger och vatten och låt det fräsa samman med champinjoner och lök. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i ca 10 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt den stekta biffen i såsen och låt den sjuda med i ca 1 min. Tillsätt finhackad persilja i stroganoffen och servera med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko