Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
1,5 dl | Rapsolja | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
50 g | Västerbottensost | |
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
Primörsallad | ||
150 g | Rädisor | |
1 pc. | Dill - färsk | |
150 g | Morötter i Knippe | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
Snabbpicklade rädisor | ||
50 g | Rädisor | |
1 dl | Vatten | |
1 pc. | Citron - Eko | |
2 tbsp | Strösocker |
Snabbpicklade rädisor: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt svalna. Pressa citronsaft i en bunke och tillsätt sockervattnet. Lägg ner hela rädisor i lagen och låt stå i 1 tim.
Dressing: Mixa samman äggula, riven vitlök, dijonsenap, vitvinsvinäger och riven ost i en hög bunke med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samman till en slät dressing.
Primörsallad: Hyvla tunna skivor av rädisor, fänkål och morot. Skölj rädisblasten och skär dillen i ca 3 cm långa kvistar. Blanda samman primörerna med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med lite extra dillkvistar och de picklade rädisorna.
Photo:
Pelle Bergström
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko