Skip to main content
Kyckling och udonnudlar i gul curry
Mia Troberg

Kyckling och udonnudlar i gul curry

20 minEasy
371,45 kr
4 portions 44,24 kr per portion
Barnvänlig soppa med tjocka udonnudlar och gul curry som kan bytas ut mot grön eller röd curry.

4 dlKokosmjölk
0,5 pc.Purjolök
1 tbspFärsk ingefära
2 pc.Färsk kycklingfilé
1 dlKoriander - färsk
2 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Vanliga morötter
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Hönsbuljong
3 dlVatten
1 tbspLime
4 tbspRöd Currypasta
400 gÄggnudlar
Instructions
1

Skär kyckling i bitar. Finhacka vitlöken. Strimla paprika, purjo och morot i tunna strimlor. Stek kycklingen i olja med hackad ingefära och vitlök.

2

Lägg i en kastrull. Tillsätt purjolök, morötter, paprika, kokosmjölk, vatten, buljongtärning, pressad lime, gul currypasta och nudlar. Koka ca 3 minuter. Rör ner hackad koriander.

Näringsvärde: Energi (kcal) 436, Protein (g) 17, Fett (g) 29, Kolhydrater (g) 21,9

Photo:

Malou Fickling