Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
0,5 tbsp | Råsocker Strö | |
2 dl | Basmatiris | |
2 tbsp | Japansk soja | |
Köp hem | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1 pc. | Lime | |
4 tbsp | Hoisinsås | |
600 g | Tofu | |
1 tbsp | Färsk ingefära |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tofun och torka lite lätt med papper så att tofun inte är blöt. Salta tofun runt om.
Häll majsstärkelse i en form/skål och vänd runt tofubitarna.
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda samman hoisinsås, japansk soja, chiliflakes och råsocker i en liten skål.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek tofu och broccoli tillsammans med ingefära och vitlök på medelhög- hög värme tills tofun får en fin krispig stekyta.
Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker tofu och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.
Tillsätt rivet limeskal och limesaft i riset.
Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky tofu.
Photo:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko