Skip to main content
Krispig dragonkyckling i krämig gräddsås
Mari Bergman

Krispig dragonkyckling i krämig gräddsås

30 minEasy
248,30 kr
4 portions 46,23 kr per portion
Lättlagat kycklingrecept med otroligt mycket smak. Använd gärna kycklingfiléer med skinn för extra krisp. Använder du fryst kyckling se till att den är ordentligt tinad innan tillagning. Servera gärna med kokt pasta, potatis eller ris. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 pc.Fransk dragon
1 pc.Citron - Eko
3 dlVispgrädde
150 gSugarsnaps
600 gFärsk kycklingfilé
Från ditt skafferi
1 tbspOlivolja
1,5 tbspKycklingfond
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
2 tbspSmör
0,5 dlVatten
2 pc.Schalottenlök
Instructions
1

Finhacka dragonen och riv citronskal. Lägg 1 msk hackad dragon åt sidan (denna används i steg 7).

2

Blanda dragonen, citronskalet, 1 tsk salt och 3 krm svartpeppar i en liten skål.

3

Krydda kycklingfiléerna med kryddblandningen runt om.

4

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök och lägg åt sidan.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2-3 min på varje sida så att de blir krispiga och får en gyllene färg. Tillsätt en klick smör mot slutet av stekningen. Lyft sedan över kycklingen på en tallrik.

6

Tillsätt ytterligare en klick smör i pannan och stek vitlök och schalottenlök glansigt.

7

Tillsätt grädde, kycklingfond och vatten i pannan och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt 1 msk hackad dragon.

8

Lägg ner kycklingen i såsen med skinnsidan upp och låt puttra i ca 10 min på låg värme eller tills kycklingen är helt genomkokt.

9

Smaka av såsen med lite citronsaft.

10

Strimla sugarsnaps och strö över kycklingen i såsen. Servera med kokt pasta, potatis eller ris.

Photo:

Susanna Blåvarg