Skip to main content
Ugnsbakad lax med teriyakisås
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med teriyakisås

30 minEasy
283,70 kr
1 portion 129,74 kr per portion
Allt på en plåt! Lättlagat och gott i ett. Ugnsbakad lax, broccoli och pak choi med teriyakisås. Servera gärna med ris eller nudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
3 tbspSöt sojasås
1 pc.Broccoli Färsk
500 gLaxfilé Fryst
1 tbspFärsk ingefära
1 pc.Pak choi
Från ditt skafferi
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspVitvinsvinäger
2 tbspKokosolja
4 tbspJapansk soja
0,5 tspChiliflakes
1 tbspHonung Flytande
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Lägg tinade laxfiléer i en stor ugnsfast form. Dela broccolin i buketter och skär pak choi i stora bitar. Fördela grönsakerna runt om laxen i formen.

3

Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i en skål med coconut aminos, japansk soja, honung, vitvinsvinäger, kokosolja och chiliflakes.

4

Fördela marinaden jämnt över lax och grönsaker i formen och sätt in i ugnen i ca 12 min.

Servera gärna med valfria nudlar eller kokt ris.

Photo:

Lina Eriksson