Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Torsk | ||
0,5 tsp | Salt | |
3 dl | Vatten | |
1 tbsp | Fiskfond | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
Ärtsallad | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2 tsp | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 pc. | Gurka | |
Tillbehör | ||
1 tbsp | Citron | |
2 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
3 dl | Mellanmjölk | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 pc. | Ägg | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
2 krm | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Äggsås: Koka äggen hårdkokta i ca 10 min.
Torsk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och strö över salt.
Blanda vatten med fiskfond och häll över fisken i formen. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Ärtsallad: Värm ärtorna i en kastrull med vatten på spisen. Sila av vattnet och spola ärtorna kalla. Tärna gurkan smått och skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet citronskal och olja. Smaka av med salt.
Äggsås: Skala och grovhacka äggen.
Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet. Vispa samman på låg värme i ca 1 min. Tillsätt mjölken och låt såsen sjuda upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja.
Ta upp fisken ur buljongen och lägg upp fiskfiléerna på ett fat. Häll över såsen och strö över de hackade äggen.
Servera den kokta torsken med äggsås, kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 478 kcal, 40 g protein, 15 g fett, 43 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt