Skip to main content
Kokt torsk med äggsås
Mari Bergman

Kokt torsk med äggsås

40 minMedium
276,25 kr
4 portions 41,21 kr per portion
Klassisk husman som serveras med en fräsch ärtsallad och kokt potatis. Lika lättlagat som gott! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Torsk
0,5 tspSalt
3 dlVatten
1 tbspFiskfond
600 gTorskfilé Fryst
Ärtsallad
0,5 pc.Rödlök
150 gCitron, (1 st)
2 tspOlivolja
1 krmFlingsalt
250 gGröna Ärtor Frysta
0,5 pc.Gurka
Tillbehör
1 tbspCitron
2 krmSalt
700 gPotatis Fast
Sås
1 krmVitpeppar Malen
3 dlMellanmjölk
2 tbspSmör
0,5 pc.Persilja - färsk
2 pc.Ägg
1,5 tbspVetemjöl
2 krmSalt
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Äggsås: Koka äggen hårdkokta i ca 10 min.

4

Torsk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och strö över salt.

5

Blanda vatten med fiskfond och häll över fisken i formen. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

6

Ärtsallad: Värm ärtorna i en kastrull med vatten på spisen. Sila av vattnet och spola ärtorna kalla. Tärna gurkan smått och skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet citronskal och olja. Smaka av med salt.

7

Äggsås: Skala och grovhacka äggen.

8

Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet. Vispa samman på låg värme i ca 1 min. Tillsätt mjölken och låt såsen sjuda upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja.

9

Ta upp fisken ur buljongen och lägg upp fiskfiléerna på ett fat. Häll över såsen och strö över de hackade äggen.

10

Servera den kokta torsken med äggsås, kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.

Näringsvärde: 478 kcal, 40 g protein, 15 g fett, 43 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir