Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
10 g | Rosmarin - torkad | |
100 g | Fetaost | |
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Plommontomater | |
1 tbsp | Flingsalt | |
Degen | ||
7,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Olivolja | |
1,5 tbsp | Honung Flytande | |
3 dl | Vatten | |
25 g | Jäst | |
1 tbsp | Flingsalt |
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en degbunke.
Tillsätt lite vetemjöl åt gången och arbeta samman till en deg och knåda den under ett par minuter.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i degbunken, täckt med en bakduk. Detta tar 30-35 minuter.
Sätt på ugnen, 220 grader om du kör med varmluftsugn. Använder du vanlig ugn så öka gradantalet med 20 grader, dvs. till 240 grader.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda tills den blir smidig.
Olja in en långpanna med ett tunt lager med olivolja på botten samt kanterna. Strö sedan ut lite flingsalt, gärna smaksatt med rosmarin, över botten.
Tryck ut degen i långpannan, degen kommer då vara cirka 1-2 cm tjock. Låt den sedan jäsa till dubbel storlek under bakduk. Detta tar cirka 30-35 minuter.
Gör hål i degen genom att sätta ner fingrarna. Fyll sedan dessa hål med körsbärstomater och fetaost i tärningar.
Ringla över rikligt med god olivolja och använd en brödpensel för att pensla in olivoljan över hela brödet.
Strö över färsk eller torkad rosmarin samt flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills dess att brödet är gyllene.
Smaksättningen går givetvis att variera, men detta är nog en av de godare varianterna. Fantastiskt gott blir det också om man trycker ner lite fina oliver i degen. Hoppas det smakar!
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel