Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Västerbottensost | |
0,5 kg | Havskräftor | |
Kantarellsmör | ||
1 clove | Vitlök | |
0,5 tsp | Salt | |
150 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Citron | |
1 pc. | Schalottenlök | |
300 g | Kantareller | |
0,5 dl | Färsk timjan | |
Till servering | ||
1 pc. | Surdegsbröd |
Förbered kantarellsmöret: Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in. Tillsätt 1/3 del av smöret och låt det smälta.
Ta av stekpannan från värmen och häll svampen och löken i en skål. Rör ned resten av det rumsvarma smöret. Plocka bladen från timjankvistarna. Smaksätt smöret med timjanblad, vinäger, lite citronsaft, salt och peppar. Ställ smöret i kylen i cirka 1 timme för att mogna och bli bredbart.
Värm ugnen till 250 grader, grillfunktion. Dela havskräftorna på längden. Ta bort tarm och magsäck och knäck klorna. Lägg kräftorna i en ugnssäker form. Bred eller klicka ut hälften av kantarellsmöret på kräftorna, riv och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen i cirka 5 minuter eller tills allt har fått fin färg. Servera tillsammans med ett gott surdegsbröd och resterande kantarellsmör.
Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Ulrika Ekblom.
Photo:
Ulrika Ekblom
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria