Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Varm kålsallad | ||
125 g | Grönkål | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
150 g | Brysselkål | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsp | Olivolja | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Citron | |
1 dl | Vatten | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1,5 tsp | Olivolja | |
250 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
25 g | Parmesanost |
Lax: Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
Varm kålsallad: Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Lax: Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.
Näringsvärde: 483 kcal, 34 g protein, 33 g fett, 11 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria