Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålsris | ||
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 tsp | Rapsolja | |
250 g | Blomkålsris | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Granatäpple | |
2 krm | Salt | |
Indiska köttbullar i tikka masalasås | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar | |
250 g | Lammfärs | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
300 g | Spicy Tikka Masala Sauce | |
0,5 tsp | Salt | |
0,25 pc. | Citron - Eko | |
1 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Spiskummin |
Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.
Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.
Blomkålsris: Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.
Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.
Näringsvärde: 500 kcal, 26 g protein, 29 g fett, 30 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria